Microneedling

Wat is microneedling

De pen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Je kunt dit vergelijken met een ‘schaafwondje’. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine, en dat de huid zich op natuurlijke wijze hersteld.

Versteviging van de huid + vermindering reliëf

De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

Vernieuwing van de huidcellen + zuivering

Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect.

Egalisering van de huidteint

Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De specialist kan u adviseren welke producten u thuis, tussen de behandelingen door, kunt gebruiken om het effect te optimaliseren.

reviderm microneedling huidverbetering collageen aanmaak by jaimy

Hoe ziet de microneedling behandeling eruit?

Voor de behandeling wordt een samengestelde serum aangebracht op uw huid, waarna de microneedling pen roterend over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie.

Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze/rode huid voor circa 1 á 2 uur.
De specialist kan nauwkeurig bepalen wat uw huid nodig heeft en zult dit tijdens het opstellen van het behandelplan met u bespreken.

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect.

Wat doet Reviderm microneedling met de huid?

 • Huidverjonging en huid verstrakking
 • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
 • Stimuleert de aanmaak van Collageen
 • De huid wordt steviger en gladder
 • Acne littekens en wondgenezing
 • Vult het littekenweefsel op
 • Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces
 • Hyperpigmentatie (pigmentvlekken)
 • Verbetert Striae
 • Verbeterd pigmentproblemen
 • Overmatig pigment breekt af
 • De huid gaat er strakker en stralender uitzien
reviderm microneedling huidverbetering collageen aanmaak by jaimy

Hoe reageert mijn huid op de Microneedling behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag.
Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met microneedling.

Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 50 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 3 a 6 behandelingen in kuurverband, elke 2-3 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Philings microneedling pen zal een boost zijn voor uw huid. Het uiteindelijke definitieve resultaat zal tot maximaal 6 maanden na de start van de kuur 

Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Wat verwacht By Jaimy van jou?

Juiste huidverzorging ook voor thuis

Maar liefst 70% van het te behalen resultaat bestaat uit de juiste thuisverzorging. Om het maximale resultaat te behalen, is het daarom belangrijk dat je thuis aan de slag gaat met de voor jouw huid geadviseerde producten. Tijdens de behandeling krijg je uitgebreid uitleg hoe je jouw huid het beste kunt verzorgen. By Jaimy gaat een samenwerking met je aan en werkt met de nieuwste technieken om het uiteindelijke resultaat te behalen: een mooie stralende en gezonde huid.

Belangrijk voor en na de microneedling behandeling:

1 week voor de behandeling:
– Als u vaker een Herpes Simplex heeft gehad in het te behandelen gebied, neem dan preventieve medicatie of crème.

Op de dag van de behandeling:
– Alleen gebruik maken van minerale poeder make-up, gebruik geen vloeibare, compacte of crème make-up.

2 weken VOOR en NA de behandeling
– Gebruik geen producten met retinol (vitamine A) of geconcentreerde L-Ascorbine zuur (vitamine C).

In de 3 dagen na de behandeling:
– Gebruik een milde reiniging en de producten uit de Post-Needling kit.
– Vermijd direct zonlicht en solariums.
– Gebruik geen producten met een concentratie aan fruitzuren, essentiële oliën of met een hoge concentratie aan lipiden.
– Vermijd overmatig zweten (sporten e.d.).
– Vermijd hete douches, sauna, stoomcabine, zwembaden, en dergelijke.
– Vermijd vies en stoffig werk.

 

Omdat de juiste thuisverzorging net zo belangrijk is, als de behandeling zelf, krijg je tijdens je microneedling kuur 10% korting op de geadviseerde huidverzorgings producten.

Microneedling

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om per behandeling te betalen, of de korting wordt bij de laatste behandeling verrekend. 

Voor alle duidelijkheid: Je gaat al wel resultaat zien in de loop van je kuur, maar het eindresultaat van de kuur zie je pas optimaal 4 tot 6 maanden na de laatste behandeling. In het geval van littekenverbetering zie je al eerder resultaat en dit geldt ook voor pigmentvlekken.